Je kan vanaf nu groepsgesprekken weigeren in WhatsApp

2017 Whatsapp
Technology
Apps
07-11-2019 13:51
Geschreven door Karen Luiken
Comment

EINDELIJK. Eindelijk zijn we af van ongewenste Whatsapp-groepen. Het is vanaf nu mogelijk om een chat waar je helemaal niet op zit te wachten, te weigeren. De berichtendienst heeft daarvoor een nieuwe functie toegevoegd.

Met de nieuwe update kun jij zelf bepalen van wie jij uitnodigingen wilt ontvangen voor een groepschat. Mag iedereen jou toevoegen, mogen alleen contacten in jouw adresboek jou toevoegen of zijn er juist specifieke mensen die jou niet toe mogen voegen? Via de privacy-instellingen van WhatsApp kun je dit zelf bepalen. Je kan zelfs een 'weigerlijst' maken, met daarop namen van mensen waar je absoluut geen uitnodigingen van wilt ontvangen.

Mensen die jij op de ‘weigerlijst’ hebt gezet, kunnen jou alleen via een apart bericht een invite sturen. Je hebt dan drie dagen de tijd om te reageren. Doe je dat niet, dan word je niet toegevoegd aan het ongewenste groepsgesprek.

Whatsapp-gebruikers in India kunnen al een tijdje gebruikmaken van de functie, maar volgens Metronieuws is de update vanaf nu beschikbaar voor iedereen.