Je iPhone-apps afsluiten? Geen goed idee

2019 Whatsapp
Technology
Apps
26-02-2020 10:39
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Stop met het afsluiten van je apps op je iPhone. In tegenstelling tot wat jij waarschijnlijk denkt, is het niet bevordelijk voor de duur van je batterij. Het werkt juist averechts.

De hack om je apps af te sluiten is niet meer dan een uit de hand gelopen roddel. Je apps forceren doet je iPhone namelijk meer kwaad dan goed. Volgens Apple moeten we het alleen doen als apps vastlopen. Gebeurt dat niet, laat ze op de achtergrond gewoon lekker lopen. Apps gaan dan in de standby-modus en verbruiken weinig energie. Minder dan wanneer je ze afsluit en vervolgens weer opnieuw opent.

Hoe men ooit bij de onterechte wijsheid is gekomen dat het goed zou zijn om apss af te sluiten, weten we niet. Apple heeft ons namelijk altijd al aangeraden dit niet te doen. “Je moet een app alleen dwingen te sluiten als het niet reageert”, aldus Apple. Volgens het bedrijf zijn er slechts twee mogelijkheden om de levensduur van je batterij te sparen. Of je schakelt de energiebesparende modus in, of je dimt je scherm. Het afsluiten van applicaties hoort in ieder geval niet thuis in dit rijtje.