JBC gaat voor groen en kiest nieuwe manier van retourneren

Schermafbeelding 2020 01 08 Om 09 48 14
News
Climate
08-01-2020 09:48
Geschreven door Karen Luiken
Comment

JBC heeft een goed voornemen voor het nieuwe jaar: groener worden. De modeketen laat zijn pakjes voortaan retourneren door Belgische pendelaars en zet daardoor een flinke stap naar een beter milieu.

Online shoppen en je pakje thuis laten leveren is makkelijk, maar alles behalve ecologisch. Zeker niet als je kijkt naar de vele retourzendingen die erbij komen kijken. JBC stapt daarom over naar Hytchers, een Belgische start-up die pakjes levert en retourneert volgens het crowdsourcing-principe.

Het gaat als volgt in zijn werk: via een app kunnen particulieren pakjes vervoeren en leveren die op hun pendelroute liggen. In ruil daarvoor ontvangen ze punten die ze bij partners van Hytchers kunnen inwisselen voor aankoopbonnen. Er hoeft daardoor geen extra postbode ingeschakeld te worden om een pakje terug te brengen. Het gevolg: minder bestelbusjes en dus minder (vracht)verkeer en minder CO2-uitstoot. Win-win.

Dit klinkt natuurlijk top, maar wat betekent het voor jou als klant? Als jij een broek terug wil brengen die nét te strak zit, is heb je twee keuzes. Of je brengt het pakketje terug naar een JBC-winkel, of je retourneert het via Hytchers. Kies je voor de tweede optie, dan hoef je je retour alleen aan te kondigen op het Hytchers platform, om vervolgens een label op de doos te plakken en het af te geven in één van de 110 centrale inzamelpunten.