J.K. Rowling brengt nieuw kinderboek uit

J K  Rowling
Entertainment
Celebs
26-05-2020 16:44
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Jaren na het uitbrengen van haar ‘Harry Potter’-reeks is J.K. Rowling weer achter de typemachine gekropen. De auteur brengt een nieuw fantasieboek uit. En nee, dat is (helaas) geen spin-off van de reeks over de inmiddels wereldberoemde tovenaar.

J.K. Rowling is maar liefst tien jaar bezig geweest met het schrijven van een op zichzelf staand sprookje genaamd ‘The Ickabog’. “Ik heb het altijd willen publiceren, maar na het verschijnen van de laatste Potter schreef ik twee romans voor volwassenen en besloot die, na wat aarzelen, uit te brengen", aldus de schrijfster op Twitter. "Tot voor kort waren mijn twee jonge kinderen de enige mensen die het verhaal over ‘The Ickabog’ hadden gehoord.”

Binnenkort kunnen we het allemaal lezen. Het boek, dat deels handgeschreven is en deels met een typemachine is uitgewerkt, wordt eindelijk uitgebracht. Gratis en online. “Zodat kinderen die in lockdown zitten het kunnen lezen of laten voorlezen”, vervolgt J.K. Rowling.

Vanaf nu worden er iedere week één of meerdere hoofdstukken op het internet gezet. Op 10 juli verschijnen de laatste bladzijdes. In november komt het boek in zijn geheel in de winkels te liggen.

Alsof dit nieuws nog niet geweldig genoeg is, laat J.K. Rowling haar fans ook meewerken aan het project. Kinderen mogen helpen met de illustraties in het boek.