iPhone XR is de best verkopende smartphone van dit jaar

Iphone Xr
Technology
Hardware
30-12-2019 00:45
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Ondanks dat het apparaat wat prijzig uitvalt is de iPhone XR een groot succesverhaal voor Apple. De smartphone, die in september 2018 op de markt kwam, ging dit jaar zo vaak verkocht dat het de meest verkochte smartphone van dit jaar wereldwijd is geworden. Dat staat te lezen in een rapport van Counterpoint, een internationaal onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in marktonderzoek rond telecommunicatie.

Volgens het rapport is de iPhone XR al sinds de lancering van het toestel in 2018 niet meer weg te slaan en wist geen enkele nieuwe smartphone die dit jaar uitkwam erin te slagen om meer exemplaren te verkopen. Het aanhoudende succes van de iPhone XR zou deels te danken zijn omdat Apple de prijs in sommige landen liet zakken om zo een sterke vraag naar de smartphone te behouden. In het rapport staat verder ook dat de iPhone XR in de afgelopen maanden goed was voor maar liefst een kwart van alle verkopen van Apple-producten.

De iPhone XR bestaat uit een 6,1 inch-scherm met een 12 megapixel-camera en is beschikbaar in zes kleuren. Een exemplaar kan worden besteld op de website van Apple aan een startprijs van 709 euro voor het instapmodel (64 GB) of 759 euro voor een exemplaar met meer opslagcapaciteit (128 GB).