Instagram
Technology
Apps

Instagram test feature die like-aantallen moet verbergen

20-04-2019 00:56
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Instagram zou naar verluidt bezig zijn met het intern testen van een feature die de like-aantallen op de populaire social media-app moet verbergen. De feature werd ontdekt door Jane Manchun Wong, een technologische duizendpoot die zich bezighoudt met het ontleden van apps en zo al honderden features ontdekte vooraleer ze gelanceerd werden.

In de schermafbeeldingen die Wong op Twitter deelt, staat te lezen dat Instagram wil dat volgers zich concentreren op wat er wordt gedeeld en niet op het aantal likes dat ze krijgen. Als gevolg worden er in het prototype dus ook geen like-aantallen meer onder een foto weergegeven die zichtbaar zijn voor andere gebruikers. Enkel de eigenaar van de foto ziet nog exact hoeveel keer een foto geliket werd. De feature zou een manier kunnen bieden om de sociale druk die veel gebruikers op het platform voelen te verlichten.

Het is nog niet zeker of de feature ook daadwerkelijk uitgerold zal worden. Volgens TechCrunch zou Instagram bevestigd hebben dat het slechts om een experimenteel prototype gaat dat niet voor het brede publiek beschikbaar is. Instagram is overigens niet het enige bedrijf dat het schrappen van like-aantallen overweegt. Vorig jaar liet ook al Twitter-CEO Jack Dorsey weten geen fan te zijn.