Instagram komt met nieuwe functie in strijd tegen pesten

Instagram
Technology
Apps
13-05-2020 08:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Cyberpesten komt helaas steeds vaker voor. Op verschillende social media-kanalen worden mensen belachelijk gemaakt en vernederd. Tientallen mensen laten nare reacties achter. Voorheen was het een heel karwei om die stuk voor stuk te verwijderen, maar daar brengt Instagram met een nieuwe functie nu verandering in.

“We lanceren een nieuwe functie waarmee mensen ongewenste interacties kunnen beheren”, schrijft Instagram in een blog. “We weten dat het overweldigend kan zijn om een golf van negatieve reacties te beheren, dus we hebben de mogelijkheid getest om reacties bulksgewijs te verwijderen en om meerdere accounts die negatieve reacties plaatsen, te blokkeren of te beperken.”

Om de functie op iOs in te schakelen, tik je op een opmerking en vervolgens op de stipjes rechtsboven. Selecteer ‘Opmerkingen beheren’ en kies vervolgens maximaal 25 reacties die je in één keer wilt verwijderen. Tik op ‘Meer acties’ om meerdere accounts tegelijkertijd te blokkeren of beperken. Heb je een Android-gsm? Houd dan een opmerking langer ingedrukt, klik op het gestippelde pictogram en selecteer ‘Blokkeren’ of ‘Beperken’.

Omdat ook tags en vermeldingen gebruikt kunnen worden om anderen te pesten, heeft Instagram besloten met een nieuw besturingselement te komen waarbij je zelf kunt beheren wie jou kan taggen in een opmerking, bijschrift of story. Mag iedereen het, alleen mensen die je volgt of helemaal niemand? Die keuze ligt vanaf nu helemaal bij jou.