2017 Instagram Foto Album
Technology
Apps

Instagram introduceert Instagram-TV: de nieuwe concurrent van YouTube

21-06-2018 16:18
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Instagram heeft een nieuwe, gewilde functie geïntroduceerd. Een functie waar YouTube misschien niet zo blij mee is. De app komt namelijk met Instagram TV (IGTV), waarmee videomakers langere filmpjes kunnen uploaden. Dat nieuws heeft Instagram-CEO Kevin Systrom woensdagavond bekendgemaakt op een persconferentie, zo meldt Newsmonkey.

Voorheen kon je op Instagram enkel video’s plaatsen die niet langer dan een minuut duren. Daar is nu verandering in gekomen. Met IGTV is het ook mogelijk om lange (verticale) video’s van maximaal een uur te uploaden.

Het kanaal is een exclusieve samenwerking aangegaan met bekende influencers als Selena Gomex, Chris Hemsworth en Kim Kardashian. Zal het Instagram hiermee lukken om YouTube van de troon te stoten? Die kans zit er dik in…

IGTV staat nu nog los van de app Instagram, maar daar komt binnenkort verandering in. Dan krijgt Insta een aparte knap voor IGTV, waardoor je snel kunt wisselen tussen beide apps.  

Wat overigens ook wel handig is aan de functie, is dat je zelf kan bepalen waar je video begint met afspelen. In de huidige video’s van Instagram kan dat niet. Je moet filmpjes helemaal opnieuw bekijken als je iets gemist hebt.