Influencers zetten zich in voor nieuwe coronacampagne

Schermafbeelding 2020 07 28 Om 16 55 00
News
Coronavirus
28-07-2020 16:40
Geschreven door Karen Luiken
Comment

We staan aan het begin van een tweede coronagolf. We moeten weer wat waakzamer zijn en ons streng aan de aangepaste maatregelen houden. Klinkt heel simpel, is het niet. Zeker niet als de temperatuurmeter de 36 graden aantikt (zoals aanstaande vrijdag gaat gebeuren, hallelujah). Oftewel: hoog tijd voor een nieuwe campagne! En hoe komt die beter onder de aandacht dan met hulp van influencers?

Na de succesvolle ‘check check check’-campagne wil de Vlaamse Overheid mensen blijven aansporen nog steeds aandachtig om te gaan met de voorzorgsmaatregelen. Doel: een heropleving van het virus voorkomen. Hoe doen we dat? Door een nieuwe campagne te starten die inspeelt op het solidariteitsgevoel dat tijdens de eerste coronagolf zo sterk aanwezig was. We moeten de regels blijven naleven. Vóór elkaar, maar ook zeker mét elkaar.

Contactonderzoek

Eén van de voorzorgsmaatregelen is het contactonderzoek. Want wie meewerkt aan contactopvolging, beschermt niet alleen zichzelf, maar ook zijn naasten. Allemaal leuk en aardig, maar hoe maken we dit interessant voor jongeren... Het antwoord is simpel: door de campagne via kanalen zoals Instagram als een lopend vuurtje te verspreiden. Want in de social media-wereld , daar zijn de meeste tieners tegenwoordig te vinden.

Grote namen als Viktor Verhulst, Dina Tersago, Geert Hunaerts en Willy Sommers werken mee. Ze laten via de televisie, maar ook via de radio, online media en offline media van zich horen. Ze zetten alles op alles om hun volgers te overtuigen om mee te doen aan contactopvolging. Andere sterren posten inspirerende berichten via Instagram (scrollololol voor een klein overzichtje ).

Hallooo, meer uitleg please!

We horen je al denken: ‘Contactopvolging… Yeaaah right. Wat is dat überhaupt?’ We leggen het uit:

  • Als je positief getest wordt op het coronavirus, krijg je een telefoontje van een contactonderzoeker. Hij (of zij) heeft slechts één vraag: met wie heb jij de afgelopen tijd contact gehad? Het is belangrijk om daar goed over na te denken, want wie weet zijn deze personen net als jij ook besmet.
  • De namen die jij doorgeeft worden één voor één gebeld door een contactonderzoeker. Of ze worden thuis bezocht, dat kan ook. Allemaal met een simpel maar belangrijk doel: advies geven over wat ze moeten doen om te vermijden dat ze anderen ziek maken.
  • Je hoeft niet bang te zijn dat je privacy geschaad wordt als je deelneemt aan een contactonderzoek. Alles gaat compleet anoniem. Als jij besmet wordt, gebeld wordt en namen doorgeeft, zal niemand daar ooit achterkomen.

#voorelkaar♥