Johanna Olsson
Technology
Apps

Influencer onder vuur door geknoei met foto's

26-12-2018 23:56
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Een Zweedse mode-influencer is volgers verloren na het posten van foto's op Instagram waarop heel duidelijk geknoei zichtbaar is. De 28-jarige Johanna had op Instagram een aantal perfect uitziende vakantiefoto's gepost van haarzelf in Parijs. Althans, dat was wat ze haar volgers probeerde wijs te maken, want niet alles is zomaar wat het lijkt. Met behulp van wat photoshop knip- en plakwerk had Johanna haar lichaam gekopieerd van de ene foto naar de andere, waardoor het eindresultaat er niet bepaald meer geloofwaardig uitziet. Zo staat ze op één foto haast te zweven op een brug over de Seine en heeft ze zichzelf op een andere foto gefotoshopped achter een willekeurige tafel van een of ander restaurant.

Een deel van haar ruim half miljoen volgers was daar natuurlijk niet blij mee en was diep teleurgesteld. Johanna verdient immers flink geld door te poseren op foto's met producten van grote cosmetica -en kledingbedrijven. Onterecht, vinden velen nu.

Johanna is naar eigen zeggen niet de enige influencer die zich schuldig maakt aan geknoei met foto's. "Er zijn wereldwijd honderden collega's die hetzelfde doen om mooier in beeld te komen", gaf ze als uitleg tijdens een talkshow in haar thuisland. Tijdens de show gaf ze evenals toe het fotobewerkingsprogramma nog niet helemaal onder de knie te hebben.

Johanna lijkt er zich in ieder geval niet al te druk om te maken, want de vervalste foto's staan nog steeds online. Fake it till you make it, dan maar?