In dit plaatsje kun je 1 miljoen winnen als je je laat vaccineren

2019 Geld
News
Coronavirus
14-05-2021 08:39
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De gouverneur van de Amerikaanse staat Ohio heeft een manier bedacht om zoveel mogelijk mensen overstag te laten gaan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Inwoners kunnen vijf weken lang een bedrag van een miljoen dollar of studiebeurzen winnen.

De winactie gaat op woensdag 26 mei in. Mensen die vanaf die datum hun eerste of tweede prik komen halen, maken automatisch kans op de prijzen. Iedere woensdag wordt een miljoen dollar uitgedeeld. Ook zal de staat vijf volledige studiebeurzen verstrekken, die gepaard gaan met collegegeld, kosten voor een kot en schoolboeken. Het prijzengeld wordt volgens Times betaald uit een potje dat is opgezet om de gevolgen van pandemie te verlichten.

Hoewel veel mensen blij zullen zijn met het initiatief, klinkt er ook kritiek. Van staatsvertegenwoordiger Emilia Sykes bijvoorbeeld. Zij zet er zo haar vraagtekens bij. “Het is misbruik maken van geld als miljoenen dollars uit noodfondsen aan een loterij worden besteed”, zegt ze. “Het geld is bedoeld om de aanhoudende crisis te bestrijden.”