Hooba! 'Marsupilami' keert terug met een nieuwe videogame!

Marsupilami Hoobadventure
Technology
Games
26-05-2021 21:36
Geschreven door Nico De Greef
Comment

De Franse game ontwikkelaar en uitgever Microids heeft de smaak te pakken. Nadat het bedrijf eerder al nieuwe spellen aankondigde voor Kuifje en de Smurfen, komt de ontwikkelaar nu ook met een game over het bekende gele wezentje Marsupilami.

'Marsupilami: Hoobadventure' kan het best worden omschreven als een klassieke side-scroller die 2D met 3D-elementen combineert. Spelers moeten dus naar rechts blijven lopen om verder te komen in het spel, terwijl ze op platformen springen, items verzamelen en het opnemen tegen allerlei vijanden.

Het verhaal

'Marsupilami: Hoobadventure' neemt spelers mee naar het fictieve land Palombië, waar de levens van de drie Marsupilami-personages Punch, Twister en Hope compleet op de kop wordt gezet wanneer ze per ongeluk een oude sarcofaag openen en bijgevolg een geest vrijlaten die alle dieren heeft vervloekt. Oh nee!

Geïnspireerd op de stripboeken van de Belgische striptekenaar André Franquin, moeten spelers zich met behulp van hun meterslange staart een weg banen door de Polombiaanse jungle en oeroude verlaten tempels om de geest te vinden en de vloek ongedaan te maken. De game bevat daarnaast nog een aantal leuke extra's zoals een Time Attack Mode, die spelers uitdaagt om elk level zo snel mogelijk te voltooien en een kunstgalerie die kan worden ontgrendeld door verborgen items te verzamelen en geheime dojo's te bezoeken.

'Marsupilami: Hoobadventure' komt uit op 16 november voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc.

Hieronder een aantal screenshots van de game: