Honderden mensen doen mee aan naamgevecht voor de naam Josh

Schermafbeelding 2021 04 25 Om 10 58 08
News
Bizarre
25-04-2021 14:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Honderden mensen die allemaal de naam Josh hebben, kwamen gisteren bij elkaar om te vechten voor het recht op hun naam. Slechts één van hen kon de One True Josh worden genoemd. En dat is niemand minder dan een 4-jarig jochie geworden.

De strijd om de naam Josh startte een jaar geleden toen Josh Swain, een student van de Universiteit van Arizona, via Facebook een groepschat oprichtte voor iedereen die zijn naam met hem deelde. Zijn doel: zijn naamgenoten uitdagen voor een gevecht. “Wie wint, mag zijn naam houden. Alle anderen moeten hun naam veranderen”, schreef hij. “Je hebt een jaar de tijd om je voor te bereiden. Veel succes.” De hashtag #JoshFight was geboren.

Honderden mensen reageerden op de oproep en verzamelden zich gisteren in het Amerikaanse stadje Lincoln. Iedereen met de naam Josh was welkom. Sommige aanwezigen kwamen verkleed, andere namen hun eigen speelbenodigdheden mee. Er werden allerlei spelletjes gespeeld, die uiteindelijk tot één winnaar zouden leiden: de 4-jarige Josh Swain.

Tijdens het evenement is een inzamelingsactie gehouden. Al het geld dat daarmee is opgehaald – volgens Lincoln Journal Star zo’n 8000 dollar - gaat naar Children’s Hospital & Medical Center Foundation.