Honderden jongeren aanwezig bij rave in New York

Schermafbeelding 2020 08 04 Om 19 11 50
News
News
04-08-2020 19:12
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Honderden mensen waren zaterdagavond aanwezig bij een grote rave onder een brug in New York. Volgens de organisatoren van het feestje was dat niet helemaal de bedoeling. “Het liep uit de hand”, zegt één van hen tegen Gothamist.

Het evenement was al een paar uur aan de gang toen de politie het om 04.00 uur voor elkaar kreeg er een einde aan te maken. “Als je denkt dat mensen niet bij elkaar komen, ben je een idioot”, aldus een van de organisatoren. “Er was geen controle meer op de rave omdat mensen wilden komen, ze wilden uitgaan. We zitten al zo lang opgesloten. De druk neemt toe en mensen zijn toe aan een uitlaatklep.”

Hoewel er misschien geen anderhalve meter afstand werd genomen, werd er wel gedacht aan andere veiligheidsmaatregelen. Flessen water, mondkapjes en desinfecterende handgel waren aanwezig. Volgens de organisator hield 70 tot 80 procent zich aan de regels door een mondmasker te dragen.

Het feest werd georganiseerd door de zogenoemde ‘Renegade’-groep. Dezelfde groep die op 4 juli ook een Black Lives Matter-evenement verzorgde.