Hogeschool Thomas More schakelt over naar code oranje

2020 Thomas More
News
Coronavirus
13-10-2020 17:31
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Thomas More schakelt vanaf aankomende maandag over van code geel naar code oranje. De hogeschool gaat meer inzetten op online onderwijs, sluit de leercentra en biedt alleen nog take-away maaltijden aan. Labo’s, skillslabs en andere praktijklessen gaan nog wel zoveel mogelijk op de campus door.

Met deze beslissing wil de hogeschool de verspreiding van het coronavirus helpen indijken. Want ook hier stijgt het aantal besmettingen, zowel onder medewerkers als studenten. En dat terwijl de lessen momenteel al op een coronaveilige manier plaatsvinden. ‘De circulatie op de campus, het pendelen en de sociale contacten tussen de lessen zorgen voor risico’s’, zo klinkt het op de website van Thomas More.

De campussen gaan niet dicht, maar de aanwezigheid van studenten zal wel worden teruggeschroefd. “Met deze aanpassing in onze organisatie willen we onze verantwoordelijkheid nemen om de circulatie van het virus terug te dringen. In de eerste plaats om wie kwetsbaar is te beschermen, maar ook om nog drastischere ingrepen - bijvoorbeeld voor het leerplichtonderwijs - te helpen voorkomen”, zegt algemeen directeur Stijn Coenen.