Hoe maak je studeren leuker? Deze VUB-student heeft een briljant idee

Schermafbeelding 2020 11 04 Om 08 23 27
News
School
04-11-2020 07:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Hassan Haddouchi, een Antwerpse student Business Management aan de VUB, staat in de internationale schijnwerpers. Hij is dankzij een ongelooflijk slim idee uitgeroepen tot een van de globale finalisten van Red Bull Basement 2020. Met zijn start-up WorkerPro Games wil hij met de hulp van gamification studeren leuker maken.

Gamification als leermethode. Klinkt leuk, maar hoe ziet dat eruit? Hassan legt uit: “De traditionele manier van lesgeven is niet altijd de leukste en vaak ook niet de meest efficiënte manier. Studenten geraken al snel verveeld en dreigen soms zelfs in een bore-out terecht te komen. Maar wat als we het aanleren van nieuwe dingen tegelijkertijd leerrijk én leuk konden maken, bijvoorbeeld door bepaalde gaming technieken toe te passen?"

Hassan werkt van 2 november tot en met 9 december samen met de andere finalistenteams zijn idee verder uit. Tijdens een virtuele workshop in december kan hij zijn idee voorleggen aan een panel van experten. Zij beslissen daarna welk team zich de winnaar van Red Bull Basement 2020 mag noemen.

“Wow! Ik ben ongelooflijk blij! Dit is zo'n mooie kans om te tonen dat gamification een belangrijke rol kan spelen in het leerproces. Ik kan niet wachten om leren leuker en uitdagender te maken en het studentenleven zo te helpen vernieuwen. Ik ben klaar om erin te vliegen”, aldus een enthousiaste Hassan.

Red Bull Basement is een internationale wedstrijd voor student-innovatoren die met hun creatieve tech ideeën hun studentenleven - en de rest van de wereld - willen veranderen. Dit jaar hebben wereldwijd meer dan 3800 studententeams zich ingeschreven door een video in te sturen waarin ze hun idee kort uitlegden. Uit de publieke stemming in België kwamen drie topideeën naar voren, waaruit een internationale jury uiteindelijk Hassan Haddouchi selecteerde om ons land te vertegenwoordigen in de internationale finale.