Hoe dan? iPhone valt 610 meter naar beneden en overleeft het

Schermafbeelding 2020 12 19 Om 10 48 33
News
Bizarre
19-12-2020 11:01
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Sommige mensen hebben geluk, anderen iets minder. Waar de één al een kapotte iPhone heeft na het toestel van een stoel te laten vallen, overleeft de gsm van een ander een val van meer dan 600 meter. Neem documentairemaker Ernesto Galiotto. Zijn iPhone 6S had niet meer dan een paar schrammetjes toen hij het apparaat per ongeluk uit een vliegtuig liet vallen.

Ernesto vloog in een klein vliegtuig over Rio de Janeiro toen hij met zijn iPhone een filmpje van het mooie uitzicht wilde maken. Een harde windvlaag maakte daar echter al snel een einde aan. De gsm gleed uit zijn handen en viel 610 meter naar beneden.

Eenmaal terug aan de grond, gebruikte Ernesto de Find My iPhone-app om zijn mobiel te lokaliseren. “Ik had er vertrouwen in dat ik het zou vinden”, zegt hij volgens The New York Post tegen de lokale nieuwszender G1. “We moesten vijf minuten lopen tot we bij de mobiele telefoon kwamen. Hij lag in het zand, met het scherm naar beneden. Het toestel was intact en werkte perfect. Alleen het scherm had wat barstjes.”

De iPhone is een uur kwijt geweest en heeft al die tijd gewoon aangestaan. Sterker nog: de camera van de gsm heeft in die zestig minuten zijn werk gedaan. Zelfs de 600 meter hoge val is vastgelegd op beeld.