Hier kan je tweets (ver)kopen voor miljoenen euro's

Twitter Unsplash
Entertainment
Socials
08-03-2021 08:13
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Men zegt wel eens dat alles te koop is en dat is ook simpelweg waar, zélfs tweets! Jack Dorsey, één van de oprichters van Twitter, zette zijn eerste tweet ever te veil en nu al is duidelijk dat hij daar goed aan gaat verdienen. Een zakenman genaamd Sina Estavi bood tot dusver 2,1 miljoen euro (!!!) voor de tweet.

Mocht je nu denken dat Mister Sina ze niet alle vijf meer heeft, ben je mis. Jack's tweet uit 2006 is wel degelijk een investering en wordt verkocht als een zogeheten non-fungible token (NFT) waarbij een uniek digitaal certificaat hoort. Daarin staat vermeld wie de oorspronkelijke poster van de tweet is (of van eender andere digitale post, foto, video...) en alle andere mogelijke details.

De tweet blijft na de veiling gewoon online staan, maar is vanaf dan dus eigendom van Sina (of iemand die NOG meer wil bieden).

Meebieden

De bewuste tweet dateert van 22 maart 2006 en luidde "just setting up my twttr". Wil je meebieden (waarom geen 2,2 miljoen euro?!), dan moet je hier klikken. Je zal meteen ook zien dat tweets verhandelen big business is. Misschien een idee om zelf tweets beginnen te verkopen? Business is business!