2018 Temptation Island Verleidsters
News
Bizarre

Het kijken van 'Temptation Island' is schijnbaar goed voor je relatie

09-03-2018 14:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Met wie zit jij iedere week voor de buis gekluisterd als ‘Temptation Island’ weer begint? Alleen, met je bff of met je partner? Het beste is om dit met je geliefde te doen. Volgens een psycholoog kan het namelijk goed voor je relatie zijn om het programma samen te kijken.

Relatiedeskundige Paulien Timmer zegt tegen RTL Nieuws dat er uit ‘Temptation Island’ behoorlijk wat inspiratie te halen valt. Zo leer je wat je wél moet doen, maar vooral wat je niet moet doen. Hier volgt een aantal wijze levenslessen: 

 1. Zoek nooit de verleiding op 
  Hoe sterk je relatie ook is, maar weinig mensen kunnen tegen zoveel verleiding als in ‘Temptation Island’.
 2. Bespreek wat je grenzen zijn
  In ‘Temptation Island’ draait het volgens de koppels allemaal om grenzen, intimiteit en respect. Iets wat bij Megan en Kevin ver te zoeken is, maar dat terzijde. Het zou goed zijn om hier eens als koppel over te praten, om zo elkaars grenzen te leren kennen.
 3. Vreemdgaan is altijd erger dan je denkt
  Maar goed, dat is natuurlijk wel logisch…
 4. Wraaknemen is nooit een goed idee
  Is jouw partner vreemdgegaan? Neem dan geen wraak door hetzelfde te doen. Is een slecht plan, zo legt relatiedeskundige Paulien Timmer uit: “In een gezonde, volwassen relatie bestaat zoiets als wraaknemen niet. Elkaar kwetsen, dat gebeurt. Onbewust of niet. Maar praat er vervolgens over. Vergeving is tien keer sterker dan wraak.”
 5. Investeer in je relatie
  De belangrijkste les die je uit ‘Temptation Island’ kan halen, is misschien nog wel dat je moet investeren in je relatie en in elkaar. "Vreemdgaan komt vaak voort uit eenzaamheid. Het gebrek aan erkenning en dankbaarheid van je partner. Vaak hoor je de vreemdgangers in Temptation Island zeggen: hij gaf me wat mijn partner me niet kon geven. Zorg er dus voor dat de tank van je partner vol zit met liefde en aandacht. Dan heeft verleiding veel minder effect”, aldus Paulien Timmer tegen RTL.