Hebben: dit gadget sluit je (gsm) af van de digitale buitenwereld

2021 Stolp
News
Bizarre
10-02-2021 09:40
Geschreven door Karen Luiken
Comment

We zijn anno 2021 altijd verbonden met anderen. We zijn continu gefocust op een scherm, aan het typen of aan het nadenken over de volgende post op ons Insta-account. Begrijp ons niet verkeerd: telefoons kunnen ideaal zijn, maar ze kunnen ook voor een overload aan prikkels zorgen. Soms heb je behoefte aan even helemaal niets. En dat is waarom Stolp in het leven is geroepen, een soort kooi die je afsluit van de digitale buitenwereld.

Of je nou aan het studeren bent, aan het dineren met je familieleden of in de bioscoop zit: er is altijd wel een moment waarop je mobieltje voor afleiding zorgt. Je pakt het ding gemiddeld zo’n 150 keer per dag. Omgerekend is dat één keer per zes minuten. Het bedrijf Go Juce wil daar iets aan doen en komt daarom met de Stolp.

Wie zijn of haar telefoon in een Stolp legt, zal geen berichtjes meer ontvangen, geen push-meldingen of ongewenste telefoontjes. Het apparaat kan ervoor zorgen dat jij compleet offline gaat. Verwacht je een belangrijk belletje? Het is ook mogelijk om semi bereikbaar te blijven. Ideaal dus.

De gadget is er in verschillende kleuren en kost 49 euro. Ideetje voor Valentijnsdag?