Heb je een zus? Dan ben je gelukkiger, aldus onderzoek

2020 Frozen Zus Zussen Anna Elsa
News
Bizarre
18-02-2020 07:53
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Toegegeven: zussen halen soms het bloed onder je nagels vandaan, maar onthoud dat je hen ook heel dankbaar moet zijn. Nieuw onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die met een zus zijn opgegroeid, gelukkiger zijn dan mensen zonder.

Onderzoekers van de Montfort University in Leicester en Ulster University in Noord-Ierland hebben volgens Mirror 570 mensen tussen de 17 en 25 onderzocht. Ze kregen psychologische vragen over verschillende onderwerpen, waaronder geestelijke gezondheid.

Uit de resultaten blijkt dat de mensen met zus werden vaker gestimuleerd om over gevoelens te praten, wat ze een optimisticher kijk op het leven geeft dan mensen zonder zus. Professor Tony Cassidy, die de studie uitvoerde, zegt: “Zussen lijken vaker een open manier van communiceren aan te moedigen binnen een familie. Emotionele expressie is fundamenteel voor een goede psychologische gezondheid en het hebben van zussen bevordert dit in gezinnen.”

Het hebben van broers zorgt volgens het onderzoek voor een ander effect. “Het kan zijn dat jongens een natuurlijke neiging hebben om niet over dingen te praten.” Jongens zorgen volgens Tony Cassidy voor een sfeer waarin minder gepraat wordt, meisjes doorbreken dat.