2016 Heavy Shit6
Heavy Sh!t

“Mijn vriendin sukkelt met een depressie. Hoe kan ik haar helpen?”

17-06-2016 15:22
Geschreven door Geoffrey Roose
Comment

Elke week posten we een antwoord op een prangende vraag of raad bij een groot dilemma of een zwaar probleem. Je kan deze vragen en problemen hier anoniem naar ons sturen. Jolien (22) is laatstejaars student psychologie en beantwoordt jouw vragen.

“Mijn beste vriendin sukkelt met een serieuze depressie. Ik wil haar echt helpen maar soms begrijp ik ook echt niet waar ze zich zo druk om maakt. Wat kan ik doen om haar te helpen? Ik zie haar niet graag zo verdrietig :(”

Jolien: “Je vriendin verdrietig zien is natuurlijk niet fijn. Wel goed dat ze veel steun heeft aan jou en dat je haar wilt helpen! Probeer dan ook veel met haar te praten en probeer te achterhalen waarom ze zich zo verdrietig voelt. Wat ook kan helpen is sporten. Sporten is een manier om psychische stress weg te werken! Wanneer je merkt dat je vriendin nog steeds verdrietig en depressief is, is het belangrijk om haar voor te stellen om verdere hulp te zoeken. Het opzoeken van de huisarts of het CLB zou je haar zeker kunnen aanraden. Zij kunnen op een professionele manier vaststellen of je vriendin al dan niet kampt met een depressie en kijken of er verdere hulp moet ingeschakeld worden. Hou je vriendin dus extra in de gaten en probeer vooral veel met haar te praten!”