“Mijn ouders hebben er een probleem mee dat mijn vriend 11 jaar ouder is”

2016 Heavy Shit10
Heavy Sh!t
06-06-2016 16:49
Geschreven door Geoffrey Roose
Comment

Elke week posten we een antwoord op een prangende vraag of raad bij een groot dilemma of een zwaar probleem. Je kan deze vragen en problemen hier anoniem naar ons sturen. Jolien (22) is laatstejaars student psychologie en beantwoordt jouw vragen.

“Ik ben een meisje van 17 jaar uit Antwerpen en ik zit met iets… Ik heb al 5 maanden een relatie met de meest fantastische jongen die er maar bestaat!! Alleen is hij 28. Dat is dus 11 jaar verschil. Ikzelf heb er geen problemen mee, maar mijn ouders wel… Het is altijd zagen voor ik hem mag zien. Wat moet ik nu doen? Mijn vriend laten vallen is alleszins geen optie…”

Jolien: “Het feit dat je telkens moet zeuren over dat je al dan niet met je vriend mag afspreken is vervelend maar komt denk ik doordat je ouders zich zorgen maken. Ze willen natuurlijk dat jou niets overkomt. Wettelijk gezien mag je een seksuele relatie hebben met die jongen, want dat mag vanaf 16 jaar. Wanneer je verliefd bent op die jongen is het moeilijk om hem niet te zien. Het kan misschien helpen om jouw vriend uit te nodigen voor een babbel samen met je ouders. Zo kunnen ze jouw vriend beter leren kennen en zijn ze minder angstig wanneer jij met je vriend afspreekt en zal je misschien wat minder moeten zeuren? Wanneer je relatie stroef begint te lopen is het ook belangrijk om hier niet alleen mee rond te lopen. Spreek dan zeker je ouders of vrienden aan.”