2016 Heavy Shit3
Heavy Shit

“Ik wil niet dat hij al verliefd wordt op een ander meisje…”

27-04-2016 12:37
Geschreven door Geoffrey Roose
Comment

Elke week posten we een antwoord op een prangende vraag of raad bij een groot dilemma of een zwaar probleem. Je kan deze vragen en problemen hier anoniem naar ons sturen. Jolien (22) is laatstejaars student psychologie en beantwoordt jouw vragen.

“Ik ben al een tijdje verliefd op een jongen. We zijn al eens samen geweest, maar omdat hij in de war was heeft hij het uitgemaakt. Na een maand zijn we terug beginnen praten en ging alles terug goed… Maar omdat ik zoveel aandacht van hem wou, heb ik de verkeerde aandacht gezocht en vindt hij mij zielig. We praten weer steeds minder en ik weet nu niet meer wat doen. Ik wil niet dat hij verliefd wordt op een ander meisje… Wat er ook mee te maken kan hebben is dat hij jonger is en redelijk beïnvloedbaar is.”

Jolien: “Het is nooit leuk om afgewezen te worden. Het is spijtig genoeg iets waarmee we heel ons leven te maken krijgen en telkens opnieuw is dat iets zeer pijnlijk. Je kan nog eens proberen om met deze jongen te praten, maar zoals ik het nu lees heeft deze jongen niet dezelfde gevoelens als jou. Het is belangrijk dat je dit kan aanvaarden. Dat is natuurlijk iets heel moeilijk en je zal hierbij veel steun nodig hebben van vrienden of familie. Het zal misschien een tijdje duren vooraleer je deze jongen uit je hoofd kan zetten, maar dat is wellicht - in mijn ogen - beter dan telkens opnieuw gekwetst te worden door hem omdat hij niet dezelfde gevoelens heeft als jou.”