2016 Heavy Shit8
Heavy Sh!t

“Ik wil bij mijn papa wonen, maar mijn mama niet kwetsen”

18-03-2016 08:59
Geschreven door Simon Smetryns
Comment

Vanaf dit weekend posten we elke zondag een antwoord of raad op een prangende vraag, een groot dilemma of een zwaar probleem. Je kan deze hier anoniem aan ons overbrengen. Jolien (22) is laatstejaars student psyghologie en zal jouw vragen beantwoorden.

“Mijn ouders zijn gescheiden. Ik zou het liefst alleen bij mijn papa gaan wonen maar ik wil mijn mama niet kwetsen. Ik heb er al met haar over gepraat, maar ik zie dat ze het erg vindt. Ik wil niet meer heel de tijd, heen en weer, van de een naar de ander gaan…”

Jolien: “Wanneer je ouders gescheiden zijn moet je altijd een beetje kiezen. Dat is natuurlijk iets heel moeilijk en dat legt een grote druk op je schouders. Het is al heel goed dat je met je mama er over praat. Hierover praten is het allerbeste wat je kan doen. Je zou moeten proberen duidelijk maken aan je mama dat je op deze manier niet meer gelukkig bent. Het is heel belangrijk om te zeggen wat je voelt en wat je wilt doen. Zo blijf je niet zitten met dat ongemakkelijk gevoel. Wat mij het beste lijkt is om samen met je papa en je mama een gesprek te hebben over waar jij je thuis het liefste wilt. Laat duidelijk merken hoe jij je voelt en wat jij het liefste zou willen. Zo gaan jullie samen tot een oplossing kunnen komen. En weet je, wat een mama nog harder kwetst is om haar dochter ongelukkig te zien.”

Wil je hierover verder praten of heb je andere dringende vragen, contacteer gerust Awel op het telefoonnummer 102.