“Ik ben 18 en hij 23. Is dat normaal?”

2016 Heavy Shit5
Heavy Sh!t
27-04-2016 12:41
Geschreven door Geoffrey Roose
Comment

Elke week posten we een antwoord op een prangende vraag of raad bij een groot dilemma of een zwaar probleem. Je kan deze vragen en problemen hier anoniem naar ons sturen. Jolien (22) is laatstejaars student psychologie en beantwoordt jouw vragen.

“Hey, ik heb een vraagje. Ik had een tijdje geleden gevoelens voor een jongen die ouder is dan mij. Maar nu weet ik niet of ik nog gevoelens heb voor hem. Maar het feit is ook: ik ben 18 en hij 23. Is dat normaal?”

Jolien: “Als je gevoelens hebt voor iemand dan merk je dat duidelijk op. Je denkt steeds aan hem, je wil altijd bij hem zijn, niemand anders mag iets slechts over hem zeggen en je wordt toch altijd wel een beetje verlegen wanneer je hem ziet. Dat noemen we verliefd zijn. Meestal hoeven we niet na te denken over het feit of we al dan niet gevoelens hebben voor iemand, maar merken we dat onmiddellijk. We voelen dit automatisch. Het is misschien toch belangrijk om eerst even voor jezelf uit te maken of je wel degelijk gevoelens hebt voor deze jongen. Stel dat je nog gevoelens hebt voor hem, dan is daar helemaal niks abnormaal aan. Wettelijk gezien is er helemaal geen probleem om verliefd te zijn op deze jongen en in het echte leven is daar ook helemaal niks verkeerd aan. Maar je moet zelf wel eerst nadenken of je nog iets voelt voor hem. Vergeet zeker ook niet om met de jongen te praten. Als je denkt dat het leeftijdsverschil toch niet normaal is, dan is het belangrijk om zijn mening hierin te weten en er samen over te praten.”