“De jongen op wie mijn beste vriendin verliefd is heeft gevoelens voor mij”

2016 Heavy Shit9
Heavy Sh!t
27-04-2016 12:49
Geschreven door Geoffrey Roose
Comment

Elke week posten we een antwoord op een prangende vraag of raad bij een groot dilemma of een zwaar probleem. Je kan deze vragen en problemen hier anoniem naar ons sturen. Jolien (22) is laatstejaars student psychologie en beantwoordt jouw vragen.

“Er is een jongen in mijn klas. Ik heb hem graag, maar niet dat ik gevoelens voor hem heb. Mijn beste vriendin heeft wel gevoelens voor hem, maar deze worden niet beantwoord. Ik zou deze jongen leuk kunnen vinden, maar doe dit niet vanwege haar. De laatste tijd doet ze heel jaloers en grof tegen mij. Via via ben ik te weten gekomen dat ze denkt dat ik met hem flirt en vaak bij hem ben. Nu heeft hij mij gisteren verteld dat hij gevoelens voor mij heeft. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik zie hem graag, maar wil geen ruzie met mijn beste vriendin vanwege hem. Wat moet ik doen?”

Jolien: “We kunnen niet kiezen voor wie we gevoelens krijgen of wie we graag zien. Als jij hem graag ziet dan is het belangrijk om dit zelf tegen je vriendin te vertellen en hierover te praten. Als dit echt je beste vriendin is dan zal zij dit begrijpen en zal ze juist blij zijn dat jij gelukkig kan zijn. Je moet je daar niet voor schamen en je hoeft geen schrik hebben voor de reactie van je vriendin. Natuurlijk zal je vriendin wel even schrikken want het is voor haar een pijnlijke situatie, maar als ze echt om je geeft dan zal ze dit uiteindelijk wel begrijpen.”