Hm1
Lifestyle
Fashion

H&M viert LGTBQI-gelijkheid met capsule collectie

13-05-2019 15:28
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Iedereen heeft het recht om te houden van wie hij wil. H&M gelooft daarin en viert de LGTBQI-gelijkheid met een speciale capsule collectie.

De collectie bestaat uit kledingstukken en accessoires met grafische prints die diversiteit, gelijkheid en trots highlight. Natuurlijk zijn de items ook voorzien van de welbekende regenboog en prachtige kleuren. De silhouetten hebben allemaal een retro-look, maar tegelijkertijd ook een zeer moderne uitstraling.

De collectie is wereldwijd verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op de website van H&M. 10 procent van de verkoopprijs wordt gedoneerd aan de UN Free & Equal campagne. Dit is een campagne van de Verenigde Naties voor gelijke rechten en eerlijke behandeling van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen en interseksuelen in de hele wereld.

Om de Belgian Pride te vieren heeft H&M België een exclusieve lancering in avant-première. In Brussel tijdens de week van de Brussels Pride op 18 mei, in Antwerpen tijdens de week van de Antwerp Pride op 10 augustus.