Groot deel jongeren eet regelmatig veganistisch

Vegan Burger Takeawaycom
Lifestyle
Food
05-01-2021 08:39
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Na de feestdagen, de wijn die daarbij hoort en de vele calorierijke maaltijden, is januari voor veel mensen een perfect moment om de balans weer op te zoeken. Terwijl de één zich waagt aan Dry January, doet de ander mee aan Veganuary. Vooral dat laatste fenomeen wordt steeds populairder onder de Belgen.

De naam zegt het al een beetje, maar Veganuary staat in het teken van veganistisch eten. Uit onderzoek van Takeaway.com en iVox is gebleken dat de interesse hiervoor steeds meer groeit. Eén op de vier Belgen overweegt om vaker vegan eten te bestellen dan vijf jaar geleden. Drie op de tien Belgen eet minstens een keer per maand veganistisch. Bij jongeren gaat het om veertig procent. Vier op de tien geeft aan in de afgelopen vijf jaar voor het eerst bewust een veganistische maaltijd te hebben geprobeerd.

Voor de meeste Belgen is dierenwelzijn de belangrijkste reden om vegan te eten, gevolgd door het klimaat en hun gezondheid. Vrouwen geven vaker dan mannen aan dat ze voornamelijk vanwege het welzijn van dieren vegan zouden eten.