Greta Thunberg in isolatie wegens coronaklachten

2020 Greta Thunberg Selfie
News
Coronavirus
25-03-2020 09:59
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het bezoekje aan Europa heeft Greta Thunberg waarschijnlijk geen goed gedaan. Eenmaal thuis kreeg ze last van verschillende klachten die verdacht veel op symptomen van het coronavirus leken. Uit voorzorg heeft ze daarom maar besloten in isolatie te gaan. Twee weken lang.

“De afgelopen twee weken ben ik binnen gebleven”, schrijft Greta op social media. “Toen ik terugkeerde van mijn reis door centraal Europa, isoleerde ik mezelf (in een geleend appartement, weg van mijn moeder en zus) omdat het aantal gevallen van COVID-19 (bijvoorbeeld in Duitsland) vergelijkbaar was met Italië. Zo’n tien dagen geleden kreeg ik wat symptomen. Precies op hetzelfde moment als mijn vader, die met mij door Brussel is gereisd.”

Greta voelde zich moe, had rillingen, keelpijn en hoestte. Haar vader was er iets slechter aan toe en had koorts. “Ik ben niet getest op COVID-19”, vervolgt Greta. “Maar het is zeer waarschijnlijk dat ik het heb gehad, gezien de gecombineerde symptomen en omstandigheden.”

De klimaatactiviste is ziek geweest, maar niet doodziek. Ze schrijft dat haar laatste verkoudheid erger was. “En dat maakt het juist zo gevaarlijk. Veel (vooral jonge) mensen merken helemaal geen symptomen of zeer milde symptomen. Ze weten niet dat ze het virus hebben en kunnen het doorgeven aan mensen in risicogroepen.”