GAMING: Santa Monica heeft slecht nieuws voor 'God of War'-fans

God Of War
Technology
Games
02-06-2021 20:32
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Santa Monica Studio, de ontwikkelaar achter de succesvolle PlayStation 4-hit 'God of War', heeft vandaag een update gegeven over de status van de langverwachte vervolggame God of War 2. Helaas voor de fans heeft de ontwikkelaar niet zo'n goed nieuws: vanwege de corona-epidemie is besloten om de release van de game met een jaar uit te stellen.

"Terwijl we gefocust blijven op het creëeren van een game van uiterste topkwaliteit, moeten we ook denken aan de veiligheid en het welzijn van ons team, onze creatieve partners en onze families. Met dit in gedachten hebben we besloten om de release van de game te verschuiven naar 2022", schrijft de ontwikkelaar op Twitter.

God of War 2 werd vorig jaar tijdens de PS5 Showcase officieel aangekondigd met een onverwacht 2021 release-venster. Een doelstelling die jammer genoeg niet langer meer haalbaar is omwille van de vertragingen die de ontwikkeling van de game heeft opgelopen tijdens de lockdown(s).

De God of War-sequel is niet de enige game waarvan de releasedatum met een jaar wordt uitgesteld. Eerder werden ook de releases van The Lord of the Rings: Gollum, Hogwarts Legacy, Gotham Knights en Gran Turismo 7 al opgeschoven.