Ghost of Tsushima verschijnt zomer 2020

Ghost Of Tsushima
Technology
Games
19-12-2019 18:27
Geschreven door Nico De Greef
Comment

De langverwachte PS4-game Ghost of Tsushima heeft na anderhalf jaar stilte eindelijk een nieuwe trailer gekregen tijdens de Game Awards. Aan het einde van de trailer werd ineens ook bekend gemaakt wanneer we het singleplayer spel van Sucker Punch ongeveer mogen verwachten: zomer 2020.

De laatste keer dat we iets van Ghost of Tsushima zagen is alweer anderhalf jaar geleden tijdens de E3 2018. Op de gamebeurs werden destijds de allereerste gameplaybeelden van Ghost of Tsushima met de wereld gedeeld en nadien werd niets meer van het spel vernomen. Het werd zelfs zo stil rond de game dat fans ongerust werden en zich luidop begonnen af te vragen of de game überhaupt nog in ontwikkeling was. Zorgen om niks, want de gamemakers waren in de tussentijd gewoon keihard aan de game aan het werken.

In Ghost of Tsushima kruipt de speler in de huid van een van de laatste overgebleven samoerai (aka. de Ghost) ten tijde van de eerste Mongoolse invasie van Japan. Gewapend met een katana en pijl en boog reis je door prachtige en gewelddadige landschappen van het feodale Japan en is het je taak om het eiland Tsushima te beschermen tegen de meedogenloze heerser Khan en zijn rijk.

In de nieuwe beelden die tijdens de Game Awards werden vrijgegeven zien we hoe de samoerai een groepje Mongoolse soldaten tegen het lijf loopt en in enkele seconden met hen afrekent. Wat volgt zijn enkele shots van prachtige landschappen die spelers in het spel zullen kunnen gaan bezoeken.

Ghost of Tsushima verschijnt over een half jaartje. En we kunnen niet wachten om er mee aan de slag te gaan.