Gezocht: studenten die vol zitten met goede ideeën!

2020 Red Bull Basement
News
News
24-09-2020 11:32
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Je zit vol met goede ideeën, wil de wereld veranderen en denkt constant na over innovatie oplossingen. Klinkt dit als iemand zoals jij? Dan is Red Bull Basement ongetwijfeld iets voor jou.

Red Bull Basement is op zoek naar een nieuwe generatie vernieuwers, bedenkers en ondernemers die de normale gang van zaken op hun campus - maar ook daarbuiten - willen veranderen, verbeteren en vernieuwen. Het initiatief richt zich op alle studenten. Of je nou een economische, een technische of een journalistieke opleiding volgt, iedereen mag zich aansluiten.

De bedoeling? Kom met gedurfde, nieuwe ideeën en vernieuwde technologische oplossingen die streven naar sociale verandering in de wereld. Deel ze met anderen en werk ze uit. Kom samen met briljante hersenspinsels. Dat is wat Red Bull Basement wil.

Je mag je zowel individueel als in teams van twee studenten inschrijven. Je hebt tot 25 oktober de kans om dat te doen. Wil je? Stuur dan een video van één minuut door waarin je jouw idee toelicht. De openbare stemming loopt van 26 oktober tot 29 oktober. Daarna zullen een lokale en internationale jury vóór 1 november één nationale finalist per land selecteren op basis van drie criteria: impact, haalbaarheid en creativiteit.

De mazzelpikken die worden uitgekozen, hebben tot 10 december de tijd hun idee te ontwikkelen. Tijdens een wereldwijde workshop van 10 tot 13 december worden de ideeën tentoongesteld. Ook zal daar uiteindelijk de winnaar bekend worden gemaakt.

Inschrijven kan hier!