Gezocht: iemand die voor 8000 euro twee weken op internet wil surfen

2020 Typen Computer Internet Gif
Lifestyle
Jobs
12-11-2020 08:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Achtduizend euro verdienen door twee weken lang op het internet rond te surfen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Het Noorse bedrijf Opera zoekt een ‘personal browser’ en is bereid daar een riant salaris voor uit te loven.

Als personal browser krijg je de taak om door de uithoeken van het internet te bladeren en te praten over de leuke dingen die je tegenkomt. Je kijkt naar gekke memes, zoekt naar video’s van babyzeehonden en bestudeert complottheorieën. En dat dan twee weken lang.

Heel veeleisend zijn ze bij Opera niet. Om de nieuwe personal browser van het bedrijf te kunnen worden, moet je van het internet houden. Je moet veel tegen jezelf praten, je hebt een computer, je beschikt over een goede internetverbinding en je spreekt vloeiend Engels. Ook ben je minimaal achttien jaar oud en ben je komende winter twee weken fulltime inzetbaar.

Wie kans wil maken op deze dream job, wordt gevraagd een korte video van maximaal een minuut op te sturen. Daarin vertel je over je internetervaring en deel je je meest interessante internetmoment uit je leven. Dat kan van alles zijn; van een grappig incident tot een bloedserieuze openbaring. Wat jij wil. Upload je video via Facebook, Instagram, TikTok of YouTube en geef de hashtag #operapersonalbrowser mee. Je hebt tot 18 november de tijd. Good luck!