2017 Iphone 8 Telefoon Mobiel Gsm
News
Bizarre

Gezin krijgt telefoonrekening van 12.000 euro na vakantie

14-06-2018 10:12
Geschreven door Karen Luiken
Comment

We kunnen tegenwoordig kosteloos gebruikmaken van onze internetbundel in Europese landen. Ga je buiten Europa op vakantie óf ga je naar een cruiseschip, dan kunnen de telefoonkosten hoog oplopen. Zo kreeg een gezin uit Berlijn bijvoorbeeld een rekening van 12.000 euro na een tripje op een cruiseschip. 12.000 euro!!!

De familie was naar Oslo in Noorwegen gereisd. Ze zaten op een enorme boot en dachten dat het geen kwaad kon om via hun telefoon filmpjes te kijken. Verkeerd gedacht… Het gezin kreeg een rekening van duizenden euro's op de mat.

De 12-jarige zoon van de familie zou volgens het AD voor de meeste kosten hebben gezorgd. Hij had aan boord van de boot wat video’s gekeken en had daarbij 470 MB verbruikt. Is best weinig als je dat op het vasteland verbruikt, maar niet als je het op een boot doet.

Want wat is nou het geval? De tiener heeft de beelden binnengehaald via ‘Telenor Maritime’, een satellietverbinding. En ja, dat is duur. Héél duur.

Dus: mocht je binnenkort op een cruiseschip zitten, laat dat internet dan gewoon lekker achterwege! Of gebruik WiFi, dat kan vaak ook gewoon.