Geruchten over seksualiteit zijn frustrerend voor Shawn Mendes

2020 Shawn Mendes Camila Cabello
Entertainment
Celebs
16-12-2020 09:52
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Shawn Mendes krijgt regelmatig te horen dat hij op mannen zou vallen. Ondanks het feit dat hij al een tijdje samen is met Camila Cabello. En dat is frustrerend, vindt de zanger. Vooral omdat hij niet weet hoe hij op vragen over zijn seksualiteit moet reageren. Dat vertelt de artiest in een aflevering van de ‘Armchair Expert’-podcast van Dax Shepard.

De reden waarom Shawn er zo mee zit, is omdat hij vrienden heeft die homo zijn en er nog niet klaar voor waren om dat te vertellen. “De geruchten maken me zo boos, alleen al voor die mensen", vertelt de zanger. “Het is een lastige situatie. Je wil zeggen: ‘Ik val niet op mannen, maar het zou prima zijn als dat wel zo was. Er is niks mis mee, maar ik ben niet homoseksueel.’ Je weet niet hoe je moet reageren op vragen daarover.”

Shawn wordt al sinds zijn vijftiende homo genoemd. Sindsdien let hij meer op de manier waarop hij bepaalde dingen doet. “Ik had problemen met de manier waarop mijn stem klonk. Ook ging ik kijken naar de houding waarin ik zit. Ik ben altijd de eerste die mijn benen over elkaar kruist. Ik denk dat veel jongens dat meemaken en misschien zelfs nog wel erger dan dat. Er zijn zoveel homoseksuele jongens die niet uit de kast durven te komen omdat ze bang zijn.”