2018 Harrypotter Weekend
News
News

Gentse studenten gaan viraal door organisatie 'Harry Potter'-weekend

20-04-2018 18:08
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

De gekte rond de boeken en films rond tovenaarsleerling Harry Potter gaat maar niet liggen. Na 7 boeken, 8 films, een toneelstuk en een nieuwe filmserie, zijn er nu Vlamingen die een kamp organiseren in heuse 'Harry Potter'-stijl. Je kan er lessen volgen om zo een echte tovenaar te worden, net zoals Harry en z’n vrienden.

“We hebben inschrijven uit Nederland, Zwitserland, Groot-Brittannië en er vliegen zelfs een aantal mensen over vanuit de Verenigde Staten”, vertelt Toon, de oprichter van het kamp. Hij vertelt er nog bij dat het kamp al voor de helft is uitverkocht, terwijl het weekend pas zal doorgaan op 20 juli.

Wat staat de kampgangers net te wachten? “Zowel in de voor- als in de namiddag staan er lessen op het programma, het blijft ten slotte een school”, aldus Toon. “De studenten leren toverdrank maken, toverspreuken uitspreken en omgaan met magische wezens. We  hebben wetenschappelijke bronnen gehanteerd om de magieleer te ontwikkelen en ook toekomstvoorspelling zit in het lessenpakket.”

En dat alles zal niet in tenten plaatsvinden, maar in het kasteel van Voeren! Oké, het is geen Hogwarts, maar het kan er mee door! ;-)

Vooraf krijgt elke deelnemer een rol toegewezen, gaande van tovenaar tot elf of acteur.  “Je moet ouder zijn dan zestien, maar voor de rest mag je het hele weekend verkleed rondlopen. De kostuums zijn tiptop verzorgd. We zijn van plan dit vaker te doen en daarom mogen we dit eerste weekend geen steken laten vallen.”