Jedi Fallen Order
Technology
Games

Gametrailer 'Star Wars Jedi: Fallen Order' onthuld

13-04-2019 20:52
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Vandaag werd tijdens het Star Wars Celebration fan-event in Chicago de eerste verhaaltrailer onthuld van de langverwachte nieuwe 'Star Wars'-game van uitgever EA en ontwikkelaar Respawn Entertainment (bekend van Titanfall en het recente Apex Legends).

Jedi: Fallen Order is een nieuwe singleplayer actie-avonturengame dat zich kort na de gebeurtenissen uit de derde 'Star Wars'-film Revenge of The Sith afspeelt. In de game treden spelers in de voetsporen van Cal Kestis, een jonge Padawan die als een van de laatste overlevende leden van de Jedi-orde op de vlucht is voor het Galactische Keizerrijk en diens gevaarlijke Inquisitors. Doorheen het spel zullen spelers samen met hun companion-droid BD-1 verschillende werelden verkennen, mysteries ontrafelen en ontmoeten ze tal van nieuwe en oude gezichten uit de 'Star Wars'-franchise, terwijl ze hun Force-krachten en vaardigheden met een lichtzwaard verder ontwikkelen.

In de onthullingstrailer zien we helaas nog geen gameplaybeelden voorbijkomen, maar we krijgen wel de eerste in-engine beelden en een blik op het verhaal. Tijdens de presentatie benadrukte CEO van Respawn Entertainment Vince Zampella nogmaals dat de game volledig singleplayer zal zijn en dus geen multiplayer-elementen of microtransacties zal bevatten. Dat laatste is zeer goed nieuws voor 'Star Wars'-fans die hun vertrouwen in EA volledig waren verloren na de release van het omstreden Star Wars Battlefront II in 2017.

Star Wars Jedi: Fallen Order komt vanaf 15 november uit op Xbox One, PlayStation 4 en pc.