Gamestudio Zynga trekt na 11 jaar de stekker uit FarmVille

Farm Ville
Technology
Games
28-09-2020 22:45
Geschreven door Nico De Greef
Comment

FarmVille, het populaire Facebook-spelletje waarin spelers een eigen boerderij onderhouden, stopt ermee na 11 jaar. Dat heeft gamestudio Zynga aangekondigd op hun website. Nog tot 31 december 2020 is het mogelijk om het spel op Facebook te spelen, daarna is het game over voor FarmVille.

De reden: Adobe stopt straks met het ondersteunen van Flash Player in webbrowsers. Een gevolg hiervan is dat Flash-games, zoals FarmVille, dan ook niet langer meer gespeeld kunnen worden.

Hoewel dat jammerlijk nieuws is, is er ook goed nieuws: zo zal de mobiele versie van FarmVille wel gewoon blijven voortbestaan. Zynga laat weten dat spelers nog tot en met 17 november hun in-app aankopen kunnen spenderen. Daarna wordt het betaalsysteem gesloten. Verder zou de ontwikkelaar ook nog een aantal leuke in-game activiteiten op de planning hebben staan om de resterende tijd van spelers zo aangenaam mogelijk te maken.

FarmVille verscheen in 2009 en was een van de eerste grote Facebook-games die miljoenen mensen kon bekoren. Het spel was zó populair dat er op een gegeven moment maar liefst 84 miljoen spelers elke maand inlogden om hun koeien te melken.