Gamers opgelet: dit FIFA21-toernooi wil je meemaken

Gamen
Lifestyle
Things to do
10-02-2021 17:19
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Wat als we vanwege de eeuwig voortdurende coronamaatregelen geen potje voetbal kunnen spelen in real life? Dan gaan we toch gewoon digitaal! Voetbalclub KAA Gent, tech-onderneming Kayzr en studentenhuisvester Upkot hebben de handen ineen geslagen voor een uniek evenement. Ze lanceren de Upkot Challenge Cup, een digitaal voetbaltoernooi waarbij FIFA21-spelers het tegen elkaar op kunnen nemen.

Om mee te doen heb je niet veel nodig. Met een spelcomputer en een goede internetverbinding ben je al een heel eind. Pak je laptop erbij, je tablet of je smartphone en je kunt er tegenaan. Talent hoef je niet te hebben, maar zou geen vervelende bijkomstigheid zijn. Er vinden twee toernooien plaats en je wil natuurlijk zo lang mogelijk in het spelletje blijven. De uiteindelijke winnaar krijgt namelijk de kans een finale tegen Nicolas Persoons te spelen, de eSporter die KAA Gent dit seizoen in dienst nam.

Het eerste toernooi vindt op 18 februari om 19.00 uur plaats via het online platform van Kayzr, het tweede precies een week later. De top drie van elk toernooi valt in de prijzen en de twee winnaars nemen het dinsdag 23 april om 19.30 uur tegen elkaar op in de gaming room van Bro Upkot in Gent. De gamer die uiteindelijk als oppermachtige winnaar uit de bus komt, speelt de ultieme finale tegen Nicolas Persoons. Alles wordt gestreamd en live uitgezonden, dus zelfs als je niet kan gamen kun je er toch een beetje bijzijn.

Als het plezier dat je met dit evenement gaat hebben niet voor genoeg enthousiasme zorgt, dan doen de prijzen dat wel. Je kunt een KAA Gent-abonnement voor volgend seizoen winnen, een gesigneerd shirt, een digitale meet & greet met een KAA Gent-speler, een jaar lang gratis Aïki Noodles en een gaming stoel. Als ultieme kers op de taart mag de winnaar daarnaast ook een eigen Upkot eSports-team samenstellen en trainen voor de FIFA eWorld Cup. Inschrijven kan hier.