GameForce gaat digitaal met weekend vol games

2020 Gamen
Lifestyle
Things to do
02-09-2020 12:25
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Net als een groot aantal andere evenementen is ook GameForce dit jaar het slachtoffer geworden van de coronacrisis. Een tijdje geleden werd het evenement al uitgesteld naar maart 2021, maar in de tussentijd is de organisatie niet stil blijven zitten. Er is gewerkt aan een nieuw concept: GameForce Goes Digital.

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober, in het weekend dat het evenement in eerste instantie plaats zou vinden, gaat GameForce volledig digitaal. Denk aan twee dagen vol games, gasten en giveaways. Alle content die je normaal op de beursvloer vindt, is nu via een livestream op Twitch te vinden. Kijkers kunnen alles volledig gratis volgen op het kanaal van 4Gamers: twitch.tv/4gamers.

Tijdens de stream wordt er aandacht gegeven aan de grootste internationale titels van het moment, maar is er ook ruimte voor kleinere games en Belgische ontwikkelaars. Steven Leunens, van organisator META: "We vinden het bijzonder jammer dat GameForce dit jaar niet op een normale manier kan doorgaan, maar al snel na het uitstel beseften we dat we onze bezoekers toch een tof weekend vol games wilden geven en dus kwam GameForce Goes Digital op tafel. Met dit concept hopen we alle gamers het gemis van GameForce te doen vergeten, tot we ze terug kunnen ontvangen in maart 2021."

Tijdens het evenement kunnen kijkers via de chat vragen stellen aan gasten. Als de game het toelaat, kunnen ze met een beetje geluk zelfs meespelen tijdens de stream. Als klapper op de vuurpijl worden er tijdens de stream verschillende prijzen weggegeven. "Zo hopen we toch nog zoveel mogelijk gamers samen te brengen op één (virtuele) plek", aldus de organisatie.