George RR Martin: "Game of Thrones is geïnspireerd op twee schildpadden"

George Rr Martin
Entertainment
TV / streaming
27-11-2019 22:05
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Heb je je ooit afgevraagd waar George RR Martin zijn inspiratie haalde voor Game of Thrones? Mooi. Lees dan vooral verder want we hebben het antwoord eindelijk te pakken!

De schrijver van 'A Song of Ice and Fire' vertelde tijdens een toespraak (die hij hield om zijn introductie in de Hall of Fame van New Jersey te vieren) dat hij zijn twee huisdierschildpadden te danken heeft voor de creatie van zijn meest wereldberoemde werk.

In zijn toespraak vertelde de 71-jarige auteur dat hij in zijn jeugd een speelgoedkasteel bijhield waarin hij twee moerasschilpadden (wetenschappelijke naam: Trachemys scripta) onderbracht.

"Moerasschildpadden leven niet zo lang en het eten dat ze me gaven was volgens mij niet echt heel voedzaam. Mijn schildpadden stierven elke keer weer en ik begon me af te vragen waarom ze zo snel stierven", vertelde de schrijver. "Ik besloot dan maar dat ze elkaar vermoorden", voegde hij er lachend aan toe.

De reden voor de moorden? Daar had de schrijver uiteraard ook al aan gedacht: "Ze leefden als koningen, prinsen of ridders in een kasteel en vochten om de troon, dus ze vermoorden elkaar. Lang voordat ik met Game of Thrones op de proppen kwam, was Turtle Castle een van de allereerste fantasyverhalen die ik bedacht."

Zo, wie had dat ooit gedacht.