Ga je op reis? India is een bestemming om bij weg te dromen

Elephant 1822481 1920
Lifestyle
Travel
06-07-2020 17:29
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Na vier maanden in je kot droom je waarschijnlijk van verre bestemmingen. Dit jaar wordt het helaas moeilijk om naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar gelukkig is er ook goed nieuws: dit is de perfecte gelegenheid om te sparen voor een mooie reis voor volgend jaar. Geen idee waar de trip naartoe moet? India zou een geweldige optie zijn.

India is een Zuid-Aziatische land dat enorm veel te bieden heeft. Van besneeuwde bergen tot woestijn, van tropisch regenwoud tot natuurparken en van historische tempels tot stranden. Het land is al sinds 1947 onafhankelijk, tegelijkertijd wordt er nog altijd links gereden wat te danken is aan de Engelse overheersing en invloeden van voor die tijd.

India is een dichtbevolkt land met meerdere religies zoals het Hindoeïsme, Boeddhisme en Islam. Dat dat zijn invloeden heeft op de eetgewoonten, moge duidelijk zijn. De Indiase keuken is heel veelzijdig, en vanwege de geloofsovertuigingen wordt er door Hindoes geen rundvlees gegeten en door Moslims geen varkensvlees.

Wie de bijzondere smaken van de Indiase keuken echt wil proeven, zoals een curry of een masala, moet natuurlijk naar het land zelf afreizen en dat doen jaarlijks een groot aantal toeristen en zeker ook backpackers die vaak voor een wat langer verblijf gaan.

Het verschil tussen curry en masala? Curry is een gerecht bestaande uit groenten bereid in olie of eventueel kokosmelk met kruiden en knoflook. Een masala is een gerecht waar een speciale kruidenmix aan is toegevoegd en is meestal pittig van smaak.

Reis met de trein naar Varanasi: vergeet je visum niet

Tot zover het heerlijke eten, nu terug naar de reis zelf. Weet dat je een visum India nodig hebt om naar dit bijzondere land af te mogen reizen? Voor 109,95 euro kun je deze online aanvragen. Je krijgt als toerist het e-visum voor India binnen vier werkdagen als pdf in je mailbox toegezonden. Print het in kleur uit en hou het bij je paspoort. Er is een groot aantal luchthavens via welke je India binnen kunt komen, maar dat kan niet zomaar overal. Reisorganisaties zijn hier uiteraard van op de hoogte, maar laat je zelf ook goed informeren. Je kunt India overal verlaten, mits er een Immigration Check Post is.

Wie een lange reis maakt kan in India onder andere met de trein alle kanten op. De stad Varanasi noemen we als bijzondere bestemming. Met de nachttrein vanuit New Delhi kun je er gemakkelijk naartoe reizen. Deze stad, gelegen in het oosten van India, is een van de oudste steden ter wereld en ligt aan de rivier de Ganges.

Marmeren Taj Mahal en een goudvondst

Naast bekende steden en bezienswaardigheden mag je uiteraard de marmeren Taj Mahal niet vergeten, het grafmonument voor de echtgenote van de Shah Jahan die in 1631 overleed. Het marmer ervan wordt regelmatig schoongemaakt vanwege de vervuiling van omliggende steden, fabrieken en het verkeer. Er wordt overigens geadviseerd om deze plek in de winter te bezoeken. Het wordt er dan maximaal iets meer dan twintig graden. In de zomer is dat soms 46 graden en in het regenseizoen (juni tot oktober) juist weer heel erg klam. Het voordeel van dat laatste is wel dat er weinig smog is na een regenbui, waardoor -als de zon hierna de kans krijgt- het marmer oplicht. Dat is een bijzonder schouwspel.

Over meer blinkende grondstoffen gesproken: naast het marmer is India ook bekend om haar goud. Wist je dat in India onlangs velden met meer dan drieduizend ton gouderts zijn ontdekt? In de staat Uttar Pradesh wordt er nu alles aan gedaan om het goud te kunnen gaan winnen.