FromSoftware en George R.R. Martin onthullen nieuwe game 'Elden Ring'

Elden Ring
Technology
Games
10-06-2019 02:23
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft op zondag werd Elden Ring, de nieuwste game van Dark Souls-ontwikkelaar FromSoftware, officieel aangekondigd.

Zoals wel te verwachten valt van FromSoftware laat de aankondigingstrailer van Elden Ring ons achter met meer vragen dan antwoorden en het is dan ook gissen waar de game over zal gaan. Wel is duidelijk dat het grittige sfeertje uit de vorige titels van de ontwikkelaar ook weer helemaal aanwezig zal zijn in Elden Ring.

Via uitgever Bandai Namco weten we dat Elden Ring een open wereld third-person actie-RPG is dat plaatsvindt in een dark fantasy wereld, gemaakt door Hidetaka Miyazaki (het brein achter de Darks Souls-franchise, Bloodborne en Sekiro) in samenwerking met George R.R. Martin, die we natuurlijk kennen als schrijver van de Game of Thrones-boeken. Daarnaast moet Elden Ring de grootste game worden die FromSoftware ooit gemaakt heeft.

Elden Ring heeft op moment van schrijven nog geen releasedatum. Wel weten we dat de game gespeeld zal kunnen worden op de huidige generatie consoles (PS4, Xbox One) en pc.