Frances Lefebure wil weten hoe het écht met jongeren gaat

Hoe Ist 001
Lifestyle
Things to do
12-05-2020 14:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Aanstaande donderdag 17.00 uur, zit jij er al klaar voor? Op dat tijdstip gaat Frances Lefebure live op Instagram om jongeren een hart onder de riem te steken en te polsen naar hoe het écht met hen gaat. De organisatie van de livesessie is in handen van Make Belgium Great Again en Rode Neuzen Dag.

Uit een enquête over mentaal welzijn van het wetenschappelijk instituut Sciensano is gebleken dat het aantal jongeren met depressieve gevoelens is verdrievoudigd tijdens de coronacrisis. Frances wil er voor die jongeren zijn en gaat tijdens 'Hoe is 't?' samen met enkele experts live in gesprek met iedereen die daarbij wil zijn.

Eén van de gasten die deelneemt aan de livesessie is TAGMAG-insider Jamie-Lee Six. Ze deelt haar eigen verhaal om jongeren op te pekken en hen aan te zetten om openhartig over hun gevoelens te praten. Ze wordt vergezeld door gedragstherapeute Sarah Bal en gezinstherapeut Dirk De Wachter.

Het livegesprek met Frances is nu donderdag 14 mei om 17.00 te volgen via de Instragram-pagina van Make Belgium Great Again. Voel je je soms eenzaam of slecht in je vel? Mis je je vrienden of je lief? Ben je onzeker of angstig over de toekomst op school? Of over spanningen thuis? Eender welk onderwerp kan aan bod komen. Wie zijn of haar persoonlijk verhaal wil vertellen of een gerichte vraag heeft, kan die vanaf nu al insturen via vtm.be, via mail naar hoeist@vtm.be, via de Instagram-pagina van Make Belgium Great Again of via whatsapp naar 0456 21 58 41.