Fortnite verdwijnt in zwart gat en laat spelers verward achter

Zwarte Gat Fortnite
Technology
Games
14-10-2019 18:37
Geschreven door Nico De Greef
Comment

's Werelds meest populaire videogame Fortnite is niet meer speelbaar. Al sinds zondagavond staren spelers doelloos naar een mysterieus zwart gat dat op hun scherm is verschenen. Dat heeft gelukkig niets te maken met een technisch mankement, maar wel met een grote PR-stunt van spelontwikkelaar Epic Games, dat de aanloop moet vormen naar het volgende hoofdstuk van Fortnite.

Spelers werden op voorhand gewaarschuwd dat het zogenaamde 'einde' van Fortnite eraan ging komen na het tiende seizoen. Maar niemand wist hoe of wat Epic Games daar nou juist mee bedoelde. Afgelopen zondag was het dan zover: spelers konden deelnemen aan een speciaal team-event waarbij op een gegeven moment plots een meteoriet in de gamewereld neercrashte en waarbij een explosie een groot zwart gat creëerde dat alles in het spel opslokte, alsof Fortnite nooit bestaan heeft.

De mysterieuze gebeurtenis zorgde meteen voor heel wat paniek onder Fortnite-fans. In verschillende filmpjes die op het internet zijn verschenen, is te zien hoe vooral jonge Fortnite-spelers emotioneel reageren op de afloop van hun favoriete game. Sommige van de tieners beginnen te huilen omdat ze denken dat het einde van Fortnite echt is aangebroken (wat natuurlijk niet zo is), terwijl andere tieners hun frustraties uiten op hun TV-scherm.

Fortnite staat erom bekend om zijn nieuwe hoofdstukken op een verhalende manier te presenteren en alles wijst erop dat Epic Games voor dit nieuwe hoofdstuk werkelijk alles uit de kast trekt. Wanneer het volgende seizoen van Fortnite wordt gelanceerd, blijft voorlopig nog een mysterie. Al denken we dat het nu niet lang meer zal duren voordat spelers hun spelactiviteiten weer verder kunnen zetten.