Flo Windey verlaat Social House

Screen Shot 2021 04 07 At 22 31 52
Entertainment
YouTubers
07-04-2021 22:34
Geschreven door Simon Smetryns
Comment

Flo Windey heeft besloten om het Social House te verlaten. Op Instagram post ze:

"Ik probeer al effe om diversiteit en inclusiviteit in de media aan te pakken. Om beter te doen. En dit was duidelijk geen juiste representatie daarvan. Het toont vooral dat ook ik nog veel te leren heb, en dat is waar ik de komende tijd ook effe op ga focussen.
Ik besefte pas te laat dat ik vanuit een comfortabele, gepriviligieerde positie naar de volledige cast had gekeken en mijn stem luider had moet laten horen toen het er toe deed. Dat was een verkeerde inschatting van mij en daar heb ik mensen mee gekwetst.
I have to own up to that."

"Over de timing van dit project ben ik akkoord dat het ongelukkig was. Vooral voor mijn doelpubliek. De coronacrisis weegt op alle jongeren en het was insensitive van mij om daar niet langer bij stil te staan. Mentale gezondheid is iets waar veel jongeren mee strugglen en ik wil vooral voor jullie een stem zijn. Daar ben ik in gefaald."

"Ik deed mee aan dit nieuwe project omdat de andere bewoners een volledig andere online wereld kennen dan ik. Ik was nieuwsgierig en wou die kant heel graag eens zien."

"Ik heb de kans gekregen om de andere bewoners te leren kennen op een manier die je niet kan achter een schermpje. Ik voel geen haat naar de deelnemers die nog in het huis zitten. Ik wens hen heel veel positieve energie toe maar dit is voor mij de juiste beslissing. If anything, laat de terechte kritiek een signaal zijn naar alle media en alle online content creators: inclusiviteit en representatie zijn belangrijk. Jezelf in vraag durven stellen is dat ook. Kritisch durven zijn voor jezelf is echt stap 1."

"Sorry aan alle mensen die ik heb teleurgesteld of gekwetst. Ik beloof om nog harder mijn best te doen. Tot snel en stay safe!"