Finale ‘Mister Gay Belgium’-verkiezing voor het eerst live op nationale tv

2020 Mister Gay Belgium
Entertainment
TV / streaming
13-10-2020 09:23
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een primeur in België: aanstaande zaterdag wordt voor de allereerste keer in onze tv-geschiedenis de finale van ‘Mister Gay Belgium’ live op nationale televisie uitgezonden.

Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een misterverkiezing voor LGBTQ+ personen live op televisie kwam. Zeker niet in primetime. Maar daar komt komend weekend, met dank aan tv-zender OUTtv, verandering in.

"OUTtv en ‘Mister Gay Belgium’ hebben de handen ineen geslagen om tijdens de Covid-19-periode, waar ook de LGBTQ+ gemeenschap zwaar onder lijdt, de finale van 'Mister Gay Belgium 2020' live op tv uit te zenden," zegt Marc Putman, CEO OUTTV Media. "Op deze manier wil de zender de verkiezing een hart onder de riem steken en LGBTQ+ personen zichtbaarder dan ooit maken.”

De organisatie belooft een coronaproof finaleshow die naar jaarlijkse gewoonte plaatsvindt in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Hier zullen de negen overgebleven 'Mister Gay Belgium'-finalisten zich voor een laatste keer moeten bewijzen in verschillende rondes. Aan het einde van de avond beslissen de online stemmers en een zestienkoppige jury wie er uiteindelijk gekroond wordt tot ‘Mister Gay Belgium 2020’.

De show is zaterdag 17 oktober vanaf 20.00 uur te zien op OUTtv.

(Foto: Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover, ©Karin Vermeiren)