Jongste slachtoffer AstroWorld was 14 jaar oud

Karen Luiken-08 november 2021 om 12:40

De festivalgangers die afgelopen vrijdag om het leven kwamen tijdens het drama bij AstroWorld krijgen een gezicht. Twee van hen waren middelbare scholieren van slechts 14 en 16 jaar. Ook een student en een man die zijn verloofde proberen te redden, behoren tot de dodelijke slachtoffers.

De jongste, John Hilgert, was slechts 14 jaar oud en was een eerstejaarsstudent op Memorial High School in Houston. Ouders van leerlingen die op de school zitten, kregen zaterdag een brief met het verschrikkelijke nieuws. “We zijn diep bedroefd om u te informeren dat een mannelijke student is gestorven”, zo klonk het. “Onze harten gaan uit naar de familie van de student, zijn vrienden en onze medewerkers. Dit is een verschrikkelijk verlies.”

De 16-jarige Brianna Rodríguez kwam ook om tijdens het evenement, dat georganiseerd werd door Travis Scott. Zij zat op Heights High School in Houston en was een groot liefhebber van dansen.

De andere dodelijke slachtoffers zijn allemaal twintigers, de meeste studeerden nog. Jacob Jurinek (20) was een journalist in opleiding, Franco Patino (21) studeerde werkbouwkunde aan de Universiteit van Dayton. Rodolfo Peña (23), woonde in Texas en studeerde op het Laredo College. Danish Baig (27) overleed toen hij zijn verloofde probeerde te redden, die tijdens het concert in de menigte werd geraakt. Van een ander slachtoffer is de identiteit nog niet bekend.

Familie van Astroworld-slachtoffer (14) klaagt Travis Scott aan

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:17

Travis Scott wordt opnieuw aangeklaagd voor het drama dat zich een paar weken geleden afspeelde op het door hem georganiseerde festival Astroworld. De familie van John Hilgert, de 14-jarige scholier die omkwam tijdens het evenement, eist volgens People een schadevergoeding.

De familie stelt in de aanklacht dat de beklaagden de gezondheid, veiligheid en het leven van de concertbezoekers niet voldoende beschermd hebben. Er wordt gesproken van ‘grote nalatigheid’ en ‘roekeloze minachting’, die in het geval van hun 14-jarige zoon hebben geleid tot verwondingen en uiteindelijk ook de dood.

De ouders van John eisen nu een schadevergoeding wegens nalatigheid en willen bovendien dat er veranderingen komen bij de organisatie van concerten en festivals. Ze pleiten voor meer medische hulp en beveiliging op een evenemententerrein.

Het is niet de eerste zaak die Travis Scott aan zijn broek heeft hangen. De rapper is in de afgelopen weken meerdere keren aangeklaagd nadat er begin november verschillende doden vielen bij Astroworld.

(Foto: Reuters)

Kind aan verwondingen overleden na drama op kerstparade in Amerika

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:54

Het verschrikkelijke drama op een kerstparade in Wisconson heeft een nieuw dodelijk slachtoffer geëist. De 8-jarige Jackson Sparks is overleden nadat hij afgelopen weekend net als tientallen andere mensen werd aangereden door een auto.

Het voertuig, een SUV, reed zondag in op een menigte tijdens een kerstparade in het plaatsje Waukesha. Vijf slachtoffers kwamen om en nog eens tientallen andere mensen raakten gewond. De 8-jarige Jackson Sparks was er daar één van. Hij werd zondag naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar een hersenoperatie, maar overleed een dag later alsnog aan zijn verwondingen.

“Vanmiddag is onze lieve Jackson helaas bezweken aan zijn verwondingen”, zo klinkt het in een update van de familie. Jacksons 12-jarige broer Tucker raakte ook gewond bij het drama en is herstellende. “Er wordt privacy gevraagd zodat Tucker fysiek kan blijven genezen en de familie kan rouwen om het enorme verlies van hun lieve kleine jongen.”

Behalve Jackson stierven er nog vijf andere mensen. Het gaat om een 81-jarige man, een 79-jarige vrouw, een 71-jarige vrouw en twee 52-jarige vrouwen. Dik zestig mensen zijn gewond geraakt.

Ontdek meer