Jongste slachtoffer AstroWorld was 14 jaar oud

Karen Luiken-08 november 2021 om 12:40

De festivalgangers die afgelopen vrijdag om het leven kwamen tijdens het drama bij AstroWorld krijgen een gezicht. Twee van hen waren middelbare scholieren van slechts 14 en 16 jaar. Ook een student en een man die zijn verloofde proberen te redden, behoren tot de dodelijke slachtoffers.

De jongste, John Hilgert, was slechts 14 jaar oud en was een eerstejaarsstudent op Memorial High School in Houston. Ouders van leerlingen die op de school zitten, kregen zaterdag een brief met het verschrikkelijke nieuws. “We zijn diep bedroefd om u te informeren dat een mannelijke student is gestorven”, zo klonk het. “Onze harten gaan uit naar de familie van de student, zijn vrienden en onze medewerkers. Dit is een verschrikkelijk verlies.”

De 16-jarige Brianna Rodríguez kwam ook om tijdens het evenement, dat georganiseerd werd door Travis Scott. Zij zat op Heights High School in Houston en was een groot liefhebber van dansen.

De andere dodelijke slachtoffers zijn allemaal twintigers, de meeste studeerden nog. Jacob Jurinek (20) was een journalist in opleiding, Franco Patino (21) studeerde werkbouwkunde aan de Universiteit van Dayton. Rodolfo Peña (23), woonde in Texas en studeerde op het Laredo College. Danish Baig (27) overleed toen hij zijn verloofde probeerde te redden, die tijdens het concert in de menigte werd geraakt. Van een ander slachtoffer is de identiteit nog niet bekend.

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer