Bezoekers AstroWorld mogelijk geïnjecteerd met medicijn

Karen Luiken-08 november 2021 om 12:35

Bezoekers van AstroWorld zijn mogelijk geïnjecteerd met een medicijn. Het festival vond afgelopen weekend plaats en werd georganiseerd door Travis Scott. Acht mensen kwamen door gedrang bij het podium om het leven. Nog eens tientallen andere aanwezigen raakten gewond.

Wat er vrijdag precies gebeurd is, wordt nog onderzocht. Maar mogelijk heeft een bizarre nieuwe trend in drugsgebruik er iets mee te maken. Verschillende nietsvermoedende bezoekers zouden geïnjecteerd zijn met een onbekende stof. Zo voelde een bewaker die op het festival werkte, volgens diverse media een prik in zijn nek voordat hij zijn bewustzijn verloor.

Ook andere mensen zouden op de grond zijn gevallen. Het opvallende hieraan is, zo melden getuigen, dat ze tegelijkertijd out gingen. Een definitieve oorzaak is nog niet vastgesteld, maar mogelijk heeft een onbekend individu hen dus geïnjecteerd met het medicijn.

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:17

Opnieuw een tegenslag voor Travis Scott. De rapper die al weken onder vuur ligt nadat er tien mensen overleden bij het door hem georganiseerde Astroworld-festival, zou eigenlijk gaan samenwerken met Dior. Maar dat plan is nu op de lange baan geschoven, zo laat het luxemerk weten in een mededeling.

Tijdens Astroworld op 5 november brak wegens grote drukte grote paniek uit. Tien mensen kwamen om, nog eens honderden bezoekers raakten gewond. Sindsdien heeft Travis Scott het zwaar te verduren; merken die met de rapper samenwerkten nemen afstand van hem en stellen releases uit. Dior doet nu hetzelfde.

Het luxemerk zou eigenlijk volgende maand samen met Travis Scott een herencollectie uitbrengen onder de naam Cactus Jack. Maar, zo klinkt het bij Dior: “Uit respect voor iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, heeft Dior besloten om de lancering van de producten uit de samenwerking met Cactus Jack voor onbepaalde tijd uit te stellen."

Het zou om een gemeenschappelijke beslissing gaan waar Travis Scott ook mee heeft ingestemd.

De MIA’s en Gala van de Gouden K's verplaatst

Karen Luiken-30 december 2021 om 09:44

De Music Industry Awards (MIA’s) en het Gala van de Gouden K’s worden verplaatst. Beide evenementen zullen vanwege alle corona-perikelen plaatsvinden in april.

Omdat het uitreiken van een Gouden K alleen kan onder het luide en enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, wordt het Gala van de Gouden K’s uitgesteld naar zondag 3 april. Mensen die een kaartje hebben voor het spektakel mogen deze behouden. Het evenement vindt plaats in het Sportpaleis.

De liveshows van de MIA’s staan op de planning voor zaterdag 30 april in Paleis 12. Het wordt een dubbeleditie die zowel terugkijkt naar het jaar 2020 als het jaar 2021. Later wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden. Ook hier geldt dat de kaartjes van tickethouders geldig blijven.

Ontdek meer